De la cine iau romanii lumina. Nuland: Fuck the EU!

De cate ori vine in Romania cate un functionar american, politicienii romani se inghesuie sa bage capul in poza. Daca mai si scoate cate o basina pe gura, toti analistii se strofoaca sa afle: la cine se referea oare?

O inregistrare a conversatiei dintre Victoria Nuland si Geoffrey Pyatt (ambasadorul SUA in Ucraina) a ajuns in presa internationala, probabil prin intermediul rusilor.

Nuland arata aici ce este ea cu adevarat... o nulitate! - injurand Uniunea Europeana (Fuck the EU!) pentru faptul ca nu actioneaza asa cum considera ea ca ar trebui.



Intrebata pe tema asta, Nuland a confirmat implicit autenticitatea conversatiei, spunand insa ca ar fi fost o conversatie diplomatica. Atata diplomatie a invatat pipita asta!

Desigur, nu as avea vreo problema daca un cetatean de rand s-ar exprima asa. Ar fi un drept personal la opinie.

Faptul insa ca oficialii americani discuta la acest nivel foarte scazut, venind apoi sa ne tina noua lectii de etica, asta e cu adevarat inspaimantator. Asa ca data viitoare cand doamna asistent al secretarului de Stat american responsabil de Afaceri Europene şi Eurasiatice mai vine la Bucuresti sa-i sufle in cur lui Basescu sau altcuiva, sa stim cu cine vorbim!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu